نقش آيت‌الله هاشمي؛ قبل و بعد از پيروزي انقلاب

تازه ترين اطلاعات تخصصي سينماي ايران و جهان را در اين مجله خبري بخوانيد

نقش آيت‌الله هاشمي؛ قبل و بعد از پيروزي انقلاب

۳۳ بازديد

بر همين اساس بود كه وي علاوه بر تحصيل علوم حوزوي ، مجله مكتب تشيع كومي را با همكاري جمعي از علماي حوزه منتشر كرد تا روحانيون بتوانند با روش مخالفت با دولت اقشار مختلف مردم پيوندهاي فرهنگي بيشتري برقرار كنند. شناخته شدن براي مردم ايران. وي از شاگردان حوزه علميه آيت الله خميني بود. …

نقش آيت‌الله هاشمي؛ قبل و بعد از پيروزي انقلاب https://fun4all.ir/نقش-آيت‌الله-هاشمي؛-قبل-و-بعد-از-پيروز/ سرگرمي براي همه Wed, 06 Jan 2021 10:03:57 0000 عمومي https://fun4all.ir/نقش-آيت‌الله-هاشمي؛-قبل-و-بعد-از-پيروز/ بر همين اساس بود كه وي علاوه بر تحصيل علوم حوزوي ، مجله مكتب تشيع كومي را با همكاري جمعي از علماي حوزه منتشر كرد تا روحانيون بتوانند با روش مخالفت با دولت اقشار مختلف مردم پيوندهاي فرهنگي بيشتري برقرار كنند. شناخته شدن براي مردم ايران. وي از شاگردان حوزه علميه آيت الله خميني بود. …

بر همين اساس بود كه وي علاوه بر تحصيل علوم حوزوي ، مجله مكتب تشيع كومي را با همكاري جمعي از علماي حوزه منتشر كرد تا روحانيون بتوانند با روش مخالفت با دولت اقشار مختلف مردم پيوندهاي فرهنگي بيشتري برقرار كنند. شناخته شدن براي مردم ايران.

وي از شاگردان حوزه علميه آيت الله خميني بود. دولت شاه هاشمي بارها او را زنداني و شكنجه كرده است. هاشمي رفسنجاني يكي از پايدارترين زندانيان سياسي شاه بود كه بيشتر زندگي خود را قبل از پيروزي انقلاب در زندان گذراند. اما در زندان او توانست بخشي از اورانيوم قرآن را با دقت بخواند و ديد خود را درباره قرآن اورانيوم كامل كند. خوشبختانه پس از پيروزي انقلاب اسلامي ، اين يادداشت ها تكميل ، تدوين و منتشر شد.

اما با نزديك شدن به پيروزي انقلاب ، نقش هاشمي چنان برجسته شد كه وي يكي از پنج نفري بود كه امام خميني (ره) به شوراي انقلاب انتخاب كرد.

در همه حوادث منتهي به پيروزي انقلاب و همچنين پس از پيروزي انقلاب ، قبل از رحلت امام خميني (ره) ، هاشمي رفسنجاني نقش عمده اي در توسعه ايران داشت.

وي با تأسيس اولين مجلس شوراي اسلامي توانست نماينده مردم تهران باشد و به عنوان رئيس مجلس انتخاب شود. هاشمي در تنظيم قوانين كشور در مجلس نقش موثري داشت ، و وي نماينده مردم در سراسر حكومت امام خميني بود:

هاشمي از آغاز جنگ اجباري عضو شوراي عالي دفاع بود و در تصميمات اصلي جنگ شركت مي كرد. امام او را به عنوان نماينده خود در شوراي عالي دفاع انتخاب كرد و به تدريج بر نقش خود در مديريت جنگ افزود. در زمستان سال 1360 ، امام خميني (ره) وي را به عنوان فرمانده جنگ منصوب كرد و هاشمي نقش ميداني بيشتري را در مديريت جنگ بر عهده گرفت.

وي پس از آزادسازي سرزمينهاي اشغالي ايران از ارتش متجاوز عراق ، استراتژي روشني براي خاتمه جنگ داشت. هاشمي خواستار پايان دادن به جنگ از طريق ديپلماسي بود ، و با افزايش فشار نظامي بر دولت بعث عراق ، گام اساسي قاطع برداشت. سرانجام وي آمادگي خود را براي تحمل عواقب تصويب قطعنامه 598 اعلام كرد ، اما امام خميني (ره) آتش بس را پذيرفت و به جنگ هشت ساله پايان داد.

اعتماد امام خميني به هاشمي بسيار زياد بود ، رفسنجاني تنها كسي است كه امام هميشه او را ستوده است. گفته هاي امام خميني (ره) درباره حسيني پس از قتل گروه فوركان هنوز جاودانه است و مي گويد:

اما پس از درگذشت امام خميني ، كه هاشمي را به عنوان رئيس جمهور انتخاب كرد ، هاشمي كل دولت خود را صرف بازسازي ويراني هاي ناشي از جنگ كرد. او مي توانست سيستم اقتصادي ايران را تا حدي به اقتصاد آزاد سوق دهد ، زيرا مي خواست ايران اسلامي در توسعه اقتصادي كشورهاي همسايه پيشتاز باشد. هاشمي با اتخاذ يك سياست خارجي واقع بينانه ، تلاش كرد روابط خارجي ايران را خنثي كند و بهانه هايي از دولت آمريكا براي فشار بر ايران بگيرد.

هاشمي مي خواست با ساختن ايران مرفه و مترقي ، جمهوري اسلامي را به “الگويي جذاب” براي مردم و دولت هاي خاورميانه تبديل كند. بنابراين وقتي مردم منطقه به ايران نگاه مي كنند ، اين كشور يك مجموعه اسلامي با آزادي هاي كامل سياسي ، بدون فشار ، با زندانيان سياسي ، با يك سيستم مبتني بر انتخابات آزاد ، با يك فرهنگ توسعه يافته ، با افرادي با اقتصاد پيشرو است. به رهبراني با سرمايه اجتماعي بالا ، شهروندان داراي رفاه اجتماعي و همگرايي نگاه كنيد.

هاشمي در سالهاي آخر زندگي خود ليبرال تر شد ، زيرا از قوه مجريه فاصله داشت و از اين رو كاستي هاي كشور را بهتر درك مي كرد. وي به اين نتيجه رسيد كه هرچه نقش مردم در كنترل سرنوشت خود بيشتر باشد ، جو جامعه اسلامي اسلامي بيشتر باشد ، پيشرفت كشور سريعتر است.
متأسفانه ، در اوج نياز خود ، جامعه را ترك كرد و بر غم و اندوه خود افزود.

* اولين فرمانده ناوگان سپاه پاسداران

27215:

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.